Премиерот на Босна и Херцеговина позитивен на корона вирус

 

Премиерот на Босна и Херцеовина Фадил Новалиќ е позитивен на корона вирус, пренесе Klix.

Тој се заразил на неодамнешниот Маш на мирот по повод одбележувањето на 25 годишнината од масакрот во Сребреница, кога ги почувствувал првите симптоми.

Денеска има покачена температура, болку во мускулите и мачнина во стомакот, но генерално се чувствува добро.