Прекршочна пријава за директорката на Хематологија

Антикорупциската комисија поднесе прекршочна пријава против директорката на Клиниката за хематологија Ирина Пановска Ставридис, поради тоа што не поднела анкетен лист за имотната состојба, што е законска обврска.

Пановска била именувана за в.д. директор на Хематологија во август 2017 година и оттогаш мандатот постојано и се продолжувал, а таа не доставила анкетен лист.

Пановска е именувана на директорката функција четири пати, а таа дури пред една недела, на 15 мај ги доставила сите анкетни листови за имотната состојба одеднаш.