Предавање „Цензурата во филмот“ во Францускиот институт во Скопје


 

Предавање на тема „Цензурата во филмот“ денеска ќе се одржи во Францускиот институт во Скопје, со почеток во 17 часот.

Предавач ќе биде Ив Гунен, советник за меѓународни односи во Државниот совет на Франција, а настанот ќе го отвори францускиот амбасадор во земјава, Сирил Бомгартнер.

Гунен ќе говори за филмската цензура наназад низ децениите, за времињате кога филмските режисери беа обврзани да почитуваат одредени правила.