Празните улици на Европа (галерија)

ТОРИНО, ИТАЛИЈА Црквата „Гран мадре ди Дио“ стои напуштена во блокираната Италија

Ова почнува да личи на апокалипса. Луѓето во Европа ги снема од улиците. Видете како изгледаше Европа денеска.

 

ФРАНКФУРТ, ГЕРМАНИЈА Историскиот плоштад „Ромерберг“ е едно најважните туристички места на градот
ПАРИЗ, ФРАНЦИЈА Дворот на Лувр изгледа соблазно празен
БРИСЕЛ, БЕЛГИЈА Празната Кралска галерија „Сан Ибер“
НЕАПОЛ, ИТАЛИЈА Нормално преполнетиот плоштад „Џовани Бовио“ сега е замолкнат
МАДРИД, ШПАНИЈА Грст автомобили на улицата „Гран виа“. Половина од заболените лица во Шпанија се во Мадрид
НИКОЗИЈА, КИПАР Човек со куче на празната улица
ВИЕНА, АВСТРИЈА Осамен фијакер во пешачката зона. Баровите и рестораните ќе бидат затворени од вторник
МАЛАГА, ШПАНИЈА Кале Лариос, главната трговска улица во градот