Повторно пукање во „Волмарт“ во САД, има ранети


Американските медиуми јавуваат дека во САД дошло до пукање, а Си-ен-ен јавува дека пукањето се случило во супермаркет на „Волмарт“ во Мариета, во блзина на Атланта.

Полицијата соопшти дека ранети се неколку луѓе, а напаѓачот е уапсен. Истрагата е во тек.

Пред точно две недели исто так аимаше пукање во „Волмарт“ во Чеспик, во Вирџинија. Седуммина беа убиена, а повеќемина ранети.