Повредатата на Ибрахимовиќ не е многу сериозна, Ахиловата тетива не настрадала

Милан ги објави резултатите од медицинските прегледи на напаѓачот Златан Ибрахимовиќ.

Шведскиот фудбалер избегна сериозна повреда, Ахиловата тетива не е повредена. Ибрахимовиќ има само повреда на мускул, степенот на оштетување не е откриен.

Милан не ги прецизираше условите на закрепнување, само рече дека во рок од 10 дена ќе ја процени состојбата на играчот.

Според „Ла Газета дело Спорт“, Ибрахимовиќ може да биде надвор од теренот од 10 дена до два месеци, во зависност од степенот на оштетување на мускулите на потколеницата.