Потврдени 102 нови случаи со Ковид-19 во Србија

 

Според последните информации, во Србија се потврдени нови 102 случаи со корона вирус, а почина едно лице.

Тестирани биле 2.906 примероци.

Во болница се лекуваат 315 пациенти, а на респиратор се 20.

Стапката на смртност изнесува 2,19 отсто.

Најголем број од новозаразените се во Белград, или 52.