Порасна бројот на новозаразени во Босна и Херцеговина

Во Босна и Херцеговина во последните 24 часа регистрирани се 364 новозаразени лица, а починале пет пациенти.

Од нив во Федерацијата се 222 позитивни и сите пет починати. Тестирани биле 1.423 примероци.

Досега излечени се 15.661 пациенти, а во последните 24 часа 266 пациенти.

Активни се 2.679 случаи, а вкупно досега починаа 569.

Во Република Српска тестирани се 672 примероци, а корона вирусот е потврден кај 142 лица.

Досега во РС потврдени се 9.848 случаи, а вкупно починаа 318 пациенти.

Оздравеа 6.670 лица, а тестирани се вкупно 83.083 лица.

Во Брчко регистриран е еден нов случај, од 59 тестирани.