Поранешниот колумбиски претседател Урибе позитивен на Ковид-19

Former Colombian President (2002-2010) and Senator Alvaro Uribe (C) arrives to the Palace of Justice for a hearing before the Supreme Court of Justice in a case over witness tampering in Bogota, Colombia, on October 8, 2019. - The influential ex-president and senator Alvaro Uribe, head of the ruling party in Colombia, appears before the Supreme Court of Justice, for an alleged case of witness manipulation. (Photo by Raul ARBOLEDA / AFP) (Photo by RAUL ARBOLEDA/AFP via Getty Images)

Колумбија –  Поранешниот колумбиски претседател Алваро Урибе е тестиран позитивно за коронавирусот, само еден ден откако колумбискиот Врховен суд нареди негов домашен притвор за да не влијае врз сведоци.

Алваро нема симптоми на Ковид-19, изјавија од правниот тим на поранешниот шеф на државата.

Колумбија досега има регистрирано речиси 335.000 потврдени случаи на заразени со Ковид-19 и 11.315 смртни случаи.