Поранешни вработени во СЈО навредени од Пендаровски

Фото: Б. Грданоски

Поранешни вработени на СЈО бараат извинување од претседателот Стево Пендаровски за неговата изјава во која вели дека „обвинителството кое беше симбол на сите наши надежи за расчистување со организираниот криминал се распадна како последица на тоа што и самото стана дел од организираниот криминал…“.

Во ваквата изјава претседателот ги поистоветува сите вработени без исклучок, како да се тие дел од организиран криминал, се вели во писмото до јавноста.

„Обвинителството не го сочинуваше само една личност, па оттаму крајно некоректно е сите вработени да се поистоветат со постапките на една личност и притоа нивниот труд да биде девалвиран“, велат екс вработените во барањето за извинување.