Поранешната сопруга на милијардерот советува како да станете богати

 

Џастин Маск, поранешната сопруга на Елон Маск, еден од најпознатите претприемачи на денешницата има свое видување како да станете богати.

Според неа, не е работата во тоа колку сте вредни, туку во нешто друго.

„Префрли го својот фокус од она што го сакаш (милијарди долари) и навистина посвети се на тоа да откриеш тоа што на светот му треба. прашај се што е тоа едноставно што ти го имаш, а ни еден компјутер не може да го замени, што никој не може да го најде поевтино, никој не може да ти го украде и да те прати во заборав“, порача таа во еден говор.

„Одбери една работа и стани експерт. Одбери и друга работа и стани експерт и за неа. А кога ќе станеш експерт во два света, да речеме во инженеринг и бизнис, може да ги поврзеш така што ќе ги споиш новите идеи за да се родат нови бебиња идеи кои никој не ги видел, но и да направиш компетитивна предност затоа што можеш да се движиш меѓу световите, ги зборуваш двата јазици, ги поврзуваш племињата и елементите за да имаш креативен увид во сѐ, се додека не се разбудиш со идеја која ќе ти го смени животот“, вели поранешната сопруга на Елон Маск.