Поради протест, блокиран сообраќајот на патот Гостивар-Маврово кај националниот парк Бунец


Фото: Б. Грданоски

АМСМ информира дека поради протест ќе има времен прекин на сообраќајот кај националниот парк Бунец.

„Во 10 часот, на патниот правец Гостивар-Маврово кај национален парк Бунец, започнат е јавен собир на околу 100 од жители од с. Горна Река.

Сообраќајот е блокиран“, соопшти АМСМ.