Поплави на југот на Норвешка, Во Шведска пак, прекин на железничкиот сообраќај во Гетеборг


Силно невреме проследено со дожд ја погоди Скандинавија, предизвикувајќи поплави на југот на Норвешка, а во Гетеборг, Шведска, железничкиот сообраќај е во прекин откако во невреме денеска беше оштетена главната железничка станица, додека илјадници луѓе на западот од земјата останаа без струја.

Силно невреме го однесе покривот на главната железничка станица во Гетеборг, што предизвика прекин на железничкиот сообраќај, а нема повредени, јавуваат шведските медиуми.

Околу 4.000 луѓе останаа без струја на западниот брег на Шведска, објави шведска новинска агенција.