Половина Скопје в недела без струја

Без струја ќе, повремено, ќе бидат населбите Аеродром, Центар, Пролет, Мичурин, Кисела Вода, Припор, Пржино и Црниче


Фото: Б. Грданоски

Регионалниот центар за управување со кризи, утрово информираше дека од страна на ЕВН Македонија за утре планирани се технички зафати на главниот далековод од ТС 400/110 КV Скопје 4 до ТС 110/35/10 КV Југ Нова.

Поради тоа утре во периодот од 04.00 до 19.00 часот, ќе има краткотрајни прекини во снабдувањето со електрична енергија на корисниците од населбите Аеродром, Центар, Пролет, Мичурин, Кисела Вода, Припор, Пржино и Црниче.