Половина од заболените од Ковид-19 во Русија без симптоми

Во Русија, 5.352 лица (50.6 проценти) позитивни на новиот коронавирус немале никакви симптоми, соопштија од кризниот штаб во Москва.

Бројот на заразени од новиот коронавирус во Русија е зголемен за 10.581 и со тоа вкупниот број на позитивни случаи е 145.268.

Во Москва се регистрирани нови 5.795 случаи, со тоа бројот на заразени во главниот град на Русија изнесува 74.401, дневниот раст изнесува 8,4 проценти.