Полицијата нашла над 1.000 археолошки монети кај на поранешниот кавадаречки градоначалник

Илустрација

Во домот на поранешниот градоначалник на Општина Кавадарци, А.П., полицијата пронашла над 1.000 монети со археолошка вредност, соопшти МВР.

Станува збор за монети кои биле пронаоѓани на разни локалитети низ Македонија. Во текот на денот се очекува и официјална потврда и повеќе детали од МВР .
Некои медиуми јавија дека поранешниот градоначалник на Кавадарци Александар Панов е уапсен.