Поинаква невеста: Неконвенционални венчаници со дизајнерски потпис

Вера Ванг

САД- Тешко е да се зборува за тренд кај венчалните фустани и свечените тоалети. Модата кај венчаниците се сведува на деталите и дезените на ткаенините, побавно се трансформираат кројките и боите, постои движење во однос на чистење на формите и софистицираност на изработката, сѐ повеќе се бараат лесни материјали, но и квалитетни. Удобноста во носењето на венчаницата и должината на венчалниот фустан се исто така важни за невестата, а носењето на венчаница е најодговорна и најтешка работа, можни се неочекувани сопнувања.

Ова е изборот на неконвенционални венчаници со дизајнерски потпис.

Виктор и Ролф
Дрор
Ели Сааб
Зухаир Мурад
Каролина Херера
Кушни
Моник Лилие
Тадаши Шоји
Темперли