Почна вакцинацијата и во Хрватска

 

Во 10 часот утрово во Хрватска почна вакцинацијата против корона вирус.

Прва беше вакцинирана штитеничка на Домот за старилица „Трешњевка“ во Загреб. На првото вакцинирање присуствуваа премиерот Андерј Пленковиќ, министерот за труд Јосип Аладровиќ и директорот на Заводот за јавно здравје, Мирослав Цапак.

Потоа следеше вакцинација во Клиниката за инфективни борлести „Д-р Фран Михајловиќ“, јавија хрватските медиуми.