Почина Зоран Георгиев, кој ја испеа легендарната „Еден бакнеж“

Македонскиот пејач Зоран Георгиев почина во Белград во 77-та година од животот.

Георгиев е роден во Охрид, а ќе остане запаметен по извонредната песна „Еден бакнеж“, со која победи на фестивалот во Опатија во 1962 година.

принтскрин/Youtube

Во 2012 година ја доби наградата „Буба Мара“ за животно дело.

принтскрин/Youtube