Почина режисерот Златко Славенски

Театарскиот режисер и професор на ФДУ, Златко Славенски почина денеска во Скопје.

Славенски беше препознатлив по неговиот истражувачко-театарски израз, а во својата кариера ги режираше „Бесови“, „Кавкаски круг со креда“, „Сината птица“, „Папокот на светот“ и други.

Тој почина во 53 година од животот.

 

фото:1ТВ