Почина новинарот Марјан Блажевски

Новинарот Марјан Блажевски почина денеска по кратко боледување.

Тој беше беше долгогодишен новинар, а најголем дел од кариерата работеше во дневниот весник „Дневник“.

Последниот ангжамн го имаше на вебпорталот Фактор.

Неговите текстови од областа на економијата ќе останат да сведочат за неговата професионалност и посветеност за точно и навремено информирање на јавноста.

Почивај во мир.