Почина гитаристот на „Рибља чорба“ Алексиќ, се лечеше од Ковид-19

Гитаристот на српската рок група „Рибља чорба“ Мирослав Миша Алексиќ денеска почина на 67-годишна возраст.

Тој беше на лекување од Ковид-19, во една од белградските болници, а откако му се влоши состојбата беше ставен на респиратор.