Почина Алајдин Демири, поранешниот градоначалник на Тетово

Поранешниот градоначалник на Тетово, дипломат, политички аналитичар и универзитетски професор, Алајдин Демири почина на 65-годишна возраст.
Toj важеше за одличен познавач на политичката состојба во земјата.
Семејството соопшти дека погребот на Демири ќе се одржи денеска во Тетово, објави ТВ 21.