По цели 12 години повторно имаме медал: Егоров освои бронза на ЕП во борење

Македонскиот борач Владимир Егоров освои бронзен медал на Европското првенство за сениори во категоријата до 57 кг.

Егоров успеа да слави во борбата за третото место и стигна до бронзен медал, откако го совлада Андреј Дуков од Романија со 7-5 во поени.

Последен пат Македонија се израдува на медал од континентално натпреварување во 2007 година, кога Мурат Рамазанов (-60 кг) го освои бронзениот медал на ЕП во Софија, Бугарија.

Резултати:

-97 кг
Могамедгаџи Нуров – Симоне Ијанатони (Италија) 11-0 (ТТ)
Могамедгаџи Нуров – Мураз Мчедлизе (Украина) 5-4
Полуфинале
Могамедгаџи Нуров – Абдулрашид Садулаев (Русија) 0-12 (ТТ)
За бронза
Могамедгаџи Нуров – Нурмагомед Гаџиев (Азербејџан)/ Генади Чудиновиќ (Германија)

-57 кг
Владимир Егоров – Муслим Садулаев (Русија) 2-5
Репасаж
Владимир Егоров – Леван Вртанов (Шпанија)
За бронза
Владимир Егоров – Андреј Дуков (Романија) 7-4

-61 кг
Елмедин Сејфулаху – Бека Ломтаѕе (Грузија) 0-10 (ТТ).