Петмина повредени при експлозија на бомба во јужна Турција

Пет лица, меѓу кои еден полицаец, се повредени денеска од експлозија на бомба во момент на преминување автобус во Турција.

Автобусот пренесувал полицајци во градот Јурегир во округот Адана во јужна Турција.

Нападот бил извршен со рачно изработена бомба поставена покрај патот каде се движел автобусот.