Пендаровски прв би се вакцинирал

Фото: Б. Грданоски

Претседателот Стево Пендаровски во вечерашното интервју на телевизија Сител рече дека сакал тој прв да ја прими вакцината против Ковид-19.

-Јас би сакал да бидам прв што ќе ја прими вакцината кај нас. Не затоа што сакам прв да се заштитам, бидејќи кај мене се влегува со строги протоколи, туку само за да ја кренеме свеста. Бидејќи видов процент дека мал дел од граѓаните се спремни да ја примат вакцината – рече Пендаровски.