Пендаровски го откажа одењето во Вашингтон за да ја предаде ратификацијата за НАТО

Претседателот на државата, Стево Пендаровски, пред малку објави дека се откажува неговото патување во Вашингтон на 23 март, каде во Стејт департментот требаше да го предаде документот за ратификацијата на членството на Македонија во НАТО поради епидемијата на корона вирусот. Сега ќе се бараат други начини како да се испорача овој документ во оригинал – дали преку дипломатски канали или преку брзите светски пошти.