Париз: Убиецот му ја отсече главата на маж извикувајќи Алаху Акбар

Француската полиција вечерва застрела маж кој со нож нападнал минувач во близина на Париз и му ја отсекол главата.

Францускиот антитерористички обвинител изјави дека го истражува нападот кој се случил во населбата Конфлан Сент-Онорин, предградите северозападно од Париз.

Друг полициски извор вели дека сведоци го случнале напаѓачот како вика „Алаху Акбар“ или „Бог е велик“.

Француските медиуми пишувааѕ дека жртвата бил наставник во училиште во близина, а дека напаѓачот бил родеител на ученик, но полцијата не ги потврди овие наводи.