Паднаа Инстаграм и Фејсбук, пораките на Ватсап не поминуваат


Корисниците на Instagram, WhatsApp и Facebook ширум светот известуваат дека овие социјални мрежи не функционираат.

Некои медиуми јавуваат дека станува збор за проблеми во нивната матична компанија Мета.

Техничките проблеми следеа по сличен голем дефект пред околу еден месец. Оваа недела, корисниците пријавија проблеми и на Инстаграм и неговата платформа за микроблогирање Threads.

И на страницата downdetector  е видливо како десетици илјади луѓе пријавуваат проблеми во функционирањето на овие мрежи.