Овој петок неработен за граѓаните од православна вероисповед

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека 28 август (петок), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) е неработен ден за граѓаните од православна верисповед.

Воедно, Министерството им го честита празникот Успение на Пресвета Богородица на православните верници.