Осумдесет насто од навивачите на Реал Мадрид ја сметаат играта на Куртоа за ужасна

Четири од пет навивачи на Реал во анкетата на шпанска „Марка“ оценија како ужасна играта на голманот Тибо Куртоа.

Беа предложени пет опции за одговори.

Еве како гласаа читателите за изданијата на Белгиецот:

Многу добро – 1%
Одлично – 4%
Добро – 4%
Задоволителен – 11%
Страшно – 80%.

Во тековната сезона, Куртоа нема ни еднаш „сува“ мрежа (без да прими гол) за Реал, што предизвика незадоволство кај навивачите.