Осуден на смрт пред 20 години, но не е погобуен оти нема инјекција

Судот во Јужна Каролина донесе одлука да се одложи извршување на смртната казна со вбризгување инекција на осуденикот Ричард Бернард Мур (55) поради недостаток на инјекции.

Имено, надлежните на затворот јавија дека не успеале на време смртоносната супстанција.

По повеќе одбиени молби за помилување, Ричард Б. Мур требало да биде погубен минатиот петок со вбризгување на смртоносна инјекција.

Тој е осуден на смрт пред повеќе од две децении за убиство на работник во текот на грабеж на продавница и од тогаш чека извршување на смртната казна, пренесе АП.