Осми декември – неработен за сите граѓани

Денот на св. Климент Охридски – 8 декември 2020 (вторник) е неработен ден за сите граѓани на Република Северна Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика.

Осми декември е државен празник согласно со Законот за празниците на РМ  (Службен весник  на  РМ„ бр.21/98 и 18/07).