Ориѓански: Д-р Софијанова ми го спаси детето

Фото: Б. Грданоски

Композиторот Златко Ориѓански преку статус на Фејсбук и се заблагодари на д-р Аспасија Софијанова, кој вчера го спасила животот на неговото дете.

– Аспасија Софијанова e врвен, светски лекар, ноќеска го спаси животот на моето дете. Таа е идеолошки, ВМРО, јас сум контра ВМРО, таа Влаинка, јас, Македонец. Дал тоа беше важно во тој момент? Не! На крајот, таа ми подари своја книга, јас и подарив моја музика. Животот е сепак, над се! Мора овие работи да ги разбистриме, осветлиме, да не мешаме баби и жаби, за добро на сите нас, напиша Ориѓански во знак на благодарност.