Општина Центар ги отстранува терасите на кафулињата и рестораните во центарот

Општина Центар ги отстранува терасите на кафулињата и рестораните во центарот на градот кои узурпирале повеќе јавна површина од дозволената и со тоа го попречуваат просторот за пешаци и ја загрозуваат нивната безбедност.

-Заврши отстранувањето на терасата на „Бастион“, а ние продолжуваме да постапуваме по останатите решенија, напиша на својот Фејсбук профил, градоначалникот на Општина Центар, Саша Богдановиќ.