Опасен руски криминалец се крие во Албанија

Опасниот руски криминалец Реваз Исмаилович Кахмазов, познат како Резо Лоткинскиј, се крие во Албанија под името Реваз Мендеки, објави порталот Албеу, повикувајќи се полициски извори.

Руските власти против 44-годишниот Кахмазов имаат распишано меѓународна потерница под обвинение за учество во серија вооружени грабежи, трговија со дрога, измама, продажба на наркотици во затвор и членство организирана криминална група,

Истрагата потврдила дека Кахмазов учествувал во 21 вооружен грабеж и 20 убиства, при што во 18 убиства биле вмешани и други членови од неговата групата.