ОН: Еден милион долари за настраданите од ураганот Доријан на Бахамите

Организацијата на обединетите нации ќе донира еден милион долари за настраданите од ураганот Доријан на Бахамите.

Светската организација ги издвои средствата од посебен фонд за итни случаи

Според ОН, досега од ураганот загинале најмалку 20 лица, а 70.000 луѓе имаат итна потреба од хуманитарна помош.

Ураганот Доријан се уште претставува опасност за неколку американски држави долж источниот брег.