Омбудсманот Мемети заминува во Советот на јавни обвинители

Иџет Мемети и Љупчо Ивановски се нови членови на Советот на јавни обвинители, откако денеска во Собранието беаизгласани со 61 глас „за“, без против и без воздржани

Пратениците ја избраа и Павлина Црвенковска за член на Судски Совет.

Мемети претходно 8 години беше народен правобранител.