Одржан Балканскиот летен карате семинар и куп Неа Флогита 2024


Изминатите пет дена во Неа Флогита, Грција се одржа Балканскиот летен карате семинар и куп„ Неа Флогита 2024“ на кои учествуваа македонски натпреварувачи во традиционално карате.

Победници по категории:

Кадети-јуниори 14-16 години (кати) – Матеј Мангаровски

Кадети-јуниори 14-16 г. (џ.и. кумите) – Ива Ромевска

Деца 12-13 г. (кати) – Камелија Недев

Деца 12-13 г. (џ.и.кумите) – Камелија Недев

Деца 10-11 г. (кати и кумите) – Филип Недев

Деца 8-9 г. (кати и кумите) – Ѓорѓи Кокорманов

Деца 6-7 г. (кати) Марко Станковски

За мајсторски црни појаси од 1 дан положоја: Ива Ромевска, Срна Вапски, Ива Спасеновска, Дамјан Денковски, Теодор Трпков, Дамјан Раевски, Александар Зафировски и Георги Кокорманов