Одобрен предлог-законот за пристапниот протоколот за НАТО

Белгискиот Совет на министри синоќа го одобри предлог-законот за пристапувањето на Северна Македонија во НАТО, прв чекор кон целосна ратификација јави дописничката на МИА од Брисел.