Почна исплатата на парите од МојДДВ за последното тромесечие


На илјадници граѓани деновиве им легнаа парите од второто тримесечје од повратокот на данок преку МојДДВ.

Се очекува следните денови сите граѓани кои скенирале сметки да ги добијат парите на своите трансакциски сметки.

Од следната година според најавите, наместо 1800, граѓаните ќе може да добијат поврат и до 2200 денари.