Одбележување на 77-годишнината од постоењето на ДПМ (видео)


Фото: Б. Грданоски

Одбележување на 77-годишнината од постоењето на Друштвото на писателите на Македонија (ДПМ) со поетско читање и настап на повеќе македонски поети.

Пригодни беседи за поезијата на Блаже Конески, Ацо Шопов и Славко Јаневски – тројцата основачи и претседатели на Друштвото на писателите на Македонија, ќе одржат професор доктор Васил Дрвошанов и професор доктор Александар Прокопиев.