Од штабот на Река посочија: Нема да ги повикаме нашите гласачи да гласаат за другите двајца кандидати


Од изборниот штаб на претседателскиот кандидат Блерим Река оценија дека денешните избори поминале во фер и демократсска атмосфера.

-Нашиот впечаток од овие избори е дека поминаа во многу фер и демократска атмосфера со многу мал број неправилности, рече Рамадан Реџепи, портпаролот на изборниот штаб на Река.

Според него, загрижувачки е фактот што е мал процентот на излезност на овие избори и ова, според него, ја потврдува нивната теза дека 1/4 од населението е иселено од Републиката.

Прашан дали ќе ги повикаат нивните гласачи да поддржат некој од другите кандидати доколку нивниот кандидат не се пласира во вториот круг, Реџепи рече дека ќе ги остават да гласаат за кого сакаат.

-Гласањето е демократско право и секој човек е сопственик на неговиот глас. Ние нема да ги повикуваме гласачите што нас не поддржа да гласаат за било кој од другите двајца кандидати, посочи Реџепи.