Обвинителството поднесе жалба на пресудата за сообраќајката во која загина Фросина Цековска

Основното јавно обвинителство Скопје со доставување жалба, му предлага на Врховниот суд да ја преиспита донесената пресуда на Апелацискиот суд за сообраќајката кај Универзална сала во која животот го загуби Фросина Цековска од Крива Паланка.

Како што соопшти Јавното обвинителство, жалбата е поднесена по две основи: поради суштествена повреда на одредбите на Законот за кривична постапка, како и поради одлуката за изречената кривична санкција од Законот за кривична постапка.

-Основното јавно обвинителство Скопје преку Апелацискиот суд Скопје до Врховниот суд достави жалба на пресудата на Апелацискиот суд Скопје од 08.04.2019 година во врска со сообраќајната несреќа што се случи на 03.04.2015 година на булеварот „Партизански Одреди“ во која животот го загуби Фросина Цековска од Крива Паланка, информира Обвинителството.