Норвешките деца се вратија во училиште, отворени фризерските салони


Норвешките деца се вратија во школските клупи денеска, додека министрите за здравство и култура отидоа на потстрижување откако фризерските салони беа повтроно отворени.

Премиерката Ерна Солберг ги набљудуваше учениците од прво до четврто одделени кога се враќаа на училитште во Осло.

Минитсерот за култура Абид Раја за норвешката новинска агенција изјави дека една апликација за препознавање лица не можела да го препознае откако се избричил.

Бент Хоеие, неговиот колега од министерството за здравство, вели дека е добро да се седне на берберско столче.

Салоните за тетоважи и салоните за убавина ширум Норвешка исто така денеска се повторно отворени, пренесе АП.