Неофицијално, Лидија Бошковска ќе биде прв амбасадор во Атина

Фото: Б. Грданоски

Владата на затворена седница ја утврди листата со 19 предлози за назначување амбасадори. Неофицијално, Лидија Бошковска ќе биде прв амбасадор во Атина, пренесува Телма. Бошковска во моментов е вршител на должноста амбасадор.

Наофицијално, Рами Реџери ќе биде амбасадор во Рим. Сашко Тодоровски амбасадор во Советот на Европа во Стразбур, а Васко Грков амбасадор во Белград.

За амбасадор во Обединетите нации во Женева е предложена Теута Демјаха, а нов амбасадор во НАТО ќе биде досегашниот советник на премиерот, за надворешна политика Дане Талески.

Листата ќе биде доставена до претседателот на Стево Пендаровски.