Нема веќе бесплатно враќање дома

Министерството за надворешни работи извести дека. поради финансискиот притисок  врз буџетот предизвикан од кризата со коронавирусот, Владата одлучила граѓаните кои ќе бидат вратени во земјата со чартер летови организирани од државата, да си ги платат авионски карти.

Во моментов, според МНР, се разглдува можноста картите да ги плаќаат одложено и на рати.