(Видео) Неидентификувано лице нападна банка во Грузија и зеде 20 лица за заложници

Неидентификуван напаѓач зеде 20 луѓе за заложници во експозитура на Банката во Грузија во Тбилиси.

Нападот е извршен во филијала на Банка на Грузија во градот Зугдиди, соопшти полицијата.

Се водат преговори со напаѓачот. Според локални медиуми тој побарал половона милион долари. Напаѓачот е со маска и маскирна униформа. За своето барање, тој им дал два часа на полицијаците да го исполнат, кои веќе изминаа.

Полицијата уште информира дека напаѓачот ослободил една бремена жена.