Нефи Усеини и брат му остануваат во притвор, апелацискиот суд ја одбил гаранцијата

Апелацискиот суд во Битола го поништил решението на охридскиот суд за прифаќање на гаранцијата од 30.000 евра на Нефи Усеини и брат му за да се бранат од слобода. Советникот од ДУИ во Советот на општина Охрид, Нефи Усеини и неговиот брат остануваат во притвор.

Решението со кое беше прифатена гаранцијата е укинато и предметот повторно е вратен на одлучување во Охрид, информираат од битолскиот Апелациски суд каде обвинителството се жалеше откако судот во Охрид ја прифати гаранцијата.

Притворот од осум дена на браќата Усеини истекува утре. Откако неколку дена браќата беа недостапни за полицијата, на 26 август се пријавија сами и беа притворени.

Против нив се води истрага за насилство и за недозволено држење оружје откако охриѓанецот Спирко Топалоски пријави дека го нападнале, а во нападот полицијата утврди дека користеле и пиштол. Во меѓувреме Топалоски сосема го смени исказот тврдејќи дека не бил нападнат од браќата Усеини.