Не фрлајте ја кората од лимон, замрзнете ја и употребете ја подоцна


Лимонот е едно од ретките или можеби едно од двете овошја со кора вредна како нивното сочно „месо“. Кора од лимон е еден од најбрзите начини да ја додадете суштината на сончевата светлина во вашето јадење.

Сепак, не ви требаат сок и кора во исто време, а овие неусогласени моменти можат да ве остават со цел куп кора од лимон што сè уште не сте подготвени да ги користите. За среќа, доста добро се замрзнуваат.

Кога подготвувате некое благо, можеби ви треба само малку кора од лимон и треба да одите во самопослуга за да земете лимони. Затоа, добро е пред да ја направите лимонадата да ја изрендате кората од лимон и да ја чувате во замрзнувач за да ја имате потребната состојка кога и да ви затреба.

Кората од лимон навистина не влијае на текстурата на садот, па не е важно дали добро ќе замрзне. Само кора од еден лимон е доволна за многу оброци, и не зазема многу простор во замрзнувачот.

Истото веројатно би функционирало и со портокал или лимета, само кората од лимон е најчеста. Многу луѓе сакаат да го додаваат во колачи и овесна каша.

Ова е паметен потег од една очигледна причина. Замрзнувачот го спречува расипувањето на кората од лимон, што ви овозможува да ја користите подоцна, кога е потребно.

Затоа, следниот пат кога ќе подготвите лимонада, или кое било друго јадење или пијалок за кое е потребен куп сок од лимон, ставете ги лушпите во кеса за замрзнување и ставете ги во стара кутија за мраз. Ќе ви биде мило што го направивте тоа во иднина.